A menyecske ruha jelentése az esküvőn

Hagyomány, hogy éjfélkor a menyasszony lecseréli ruháját menyecske ruhára.  Azért mert ekkor már nem menyasszony , hanem feleség. A menyasszonnyal ilyenkor  a vőlegény is átöltözik, általában olyan színű inget vesz át mint amilyen színű a menyecske ruha.

Általában a menyecske ruha piros vagy bordó színű, de ma már nem minden menyasszony tartja ezt a hagyományt.  Aki igazán a hagyományoknak szeretne hódolni, az magyaros szabású, zsínóros, piros vagy bordó színű ruhát választ magának.  Van aki rövidet választ és van aki inkább a hosszú szabású fazonok felé húz. Mindenki más , de a menyecske ruha örök. Aki már a modernebb vonal felé húz azok a menyasszonyok csemegéznek a tüllös, pöttyös vagy akár egyszerűbb szabású menyecske ruhák között.

Nálunk minden stílus megtalálható, a pöttyös, a hagyományos, a rockability stílus, a tüllös, köves, organza, egyenes szabású, pörgős szoknyájú, marilyn monroe stílusú…..stb…). Sőt aki nem ragaszkodik a piros színhez, azok számára is tartunk néhány szépséges ruhát választékunkban(pl.: púder színű, kék színű ,rózsaszín színű…..stb…).

További érdekességekért olvass tovább blogunkon is, ahol számos tanácsot és érdekességet olvashatsz az esküvővel és a menyasszonyi ruhákkal kapcsolatban is!

Kérj időpontot ingyenes ruhapróbára és találjuk meg együtt a számodra tökéletes menyecske ruhát! 

Hívj bizalommal: 0670 944 33 83

Nézz körbe menyasszonyi ruháink között is!