Kik vagyunk – Mystic Moment

A weboldalunk címe: http://mysticmoment.hu. Mystic Moment Bt.

Melyek azok a személyes adatok, amiket gyűjtünk és milyen céllal gyűjtjük ezeket

Hozzászólások

Hozzászólás beküldésekor a hozzászólási űrlapban megadottakon kívül begyűjtésre kerül a hozzászóló IP címe és a böngészőazonosító karakterlánc a kéretlen tartalmak kiszűrése céljából.

Egy személytelenített, az e-mail címből előállított karakterlánc (hashnek szokás nevezni) kerül továbbításra a Gravatar szolgáltatás felé, ha ez az oldalon használatban van. A Gravatar szolgáltatás feltételei az alábbi címen tekinthetőek meg: https://automattic.com/privacy/. A hozzászólás elfogadása után, a hozzászólásunk tartalma és a profil képünk is megjelenik nyilvánosan.

Média

Amennyiben regisztrált felhasználó által kerül kép feltöltésre a honlapra, kerülni kell az az olyan EXIF-eket, amelyekben GPS pozíció adatok is szerepelnek. A honlap látogatói ezeket letölthetik és kinyerhetik a helyadatokat a honlapon található képekből.

Kapcsolatfelvételi űrlapok

Sütik

Hozzászólás írása után a honlap a megadott nevet, e-mail és web címet sütiben eltárolja. A tárolás csak kényelmi célokat szolgál, hogy a következő hozzászóláskor ne kelljen automatikusan kitölteni. A sütik lejárati ideje 1 év.

Ha rendelkezünk felhasználói fiókkal és be is vagyunk jelentkezve erre a honlapra, akkor átmeneti sütiket állítunk be, annak érdekében, hogy megállapítsuk, hogy a böngésző elfogadja-e a sütiket. Ezek a sütik nem tartalmaznak személyes információt, és törlődnek, ahogy bezárjuk a böngészőt.

A honlapra történő bejelentkezéskor több sütit hozunk létre. Amely elmenti a bejelentkezési információt és a szerkesztőfelület megjelenítési opcióit. A bejelentkezési sütik két napig érvényesek. A szerkesztőfelület megjelenítési opcióit tároló süti egy évig. Amennyiben az “Emlékezz rám” opciót bejelöljük, a bejelentkezés két hétig folytatódik. Kijelentkezéskor a bejelentkezési sütik eltávolításra kerülnek.

Amennyiben bejegyzést vagy oldalt szerkesztünk, egy újabb sütit tárol el a böngészőnk. Ez a süti nem tartalmaz személyes adatot, egyszerűen csak a bejegyzés azonosító számát tárolja, amelyet szerkesztettünk. Egy nap múlva jár le az érvényessége.

Más honlapokról származó beágyazott tartalmak

A honlapon elérhető bejegyzések külső forrásból származó beágyazott tartalmakat (pl. videók, képek,  stb.) használhatnak. A külső forrásból származó beágyazott tartalmak pontosan úgy viselkednek, mintha meglátogattunk volna egy másik honlapot.

Analitika

Kivel osztjuk meg a felhasználói adatokat

Mennyi ideig őrizzük a személyes adatot

Ha hozzászólunk, a hozzászólás és annak metaadatai nem meghatározható ideig a rendszerben maradnak. Ennek célja, hogy az összes ezt követő bármely hozzászólás általunk megismertté és jóváhagyottá váljon.Azaz ne kerüljön fel a moderálandó hozzászólások listájára.

A honlapon regisztrált felhasználók (ha vannak ilyenek) személyes adatai a saját felhasználói profiljukban is tárolásra kerülnek. Minden felhasználó megtekintheti, szerkesztheti vagy törölheti a személyes adatait bármikor (kivéve, hogy nem változtathatja meg a saját felhasználói nevét). A honlap rendszergazdái ezen információkat szintén megtekinthetik és szerkeszthetik.

Milyen jogokkal rendelkezik a felhasználó a saját adatai kapcsán

A weboldalon regisztrált fiók vagy hozzászólás írása esetén kérhető a személyes adatok export fájlban történő megküldése, amely bármilyen adatot tartalmaz, amit korábban a felhasználó rendelkezésünkre bocsátott. Kérhető továbbá, hogy bármilyen korábban megadott személyes adatot töröljük. Ez nem vonatkozik azokra az adatokra, amelyeket adminisztrációs, jogi vagy biztonsági okokból kötelező megőriznünk.

Hová továbbítjuk az adatokat

A látogatók által beküldött hozzászólásokat automatikus spamszűrő szolgáltatás ellenőrizheti.

Kapcsolati adatok

További információk

Hogyan védjük a felhasználói személyes adatokat

Érvényben lévő eljárások adatkezelési sérelmek esetén

Milyen harmadik féltől származó adatokat kapunk

Milyen automatizált döntéshozatalt és/vagy profilalkotást végzünk a felhasználói adatokkal

Szabályozott iparág közzétételi követelményei

 

Adatvédelmi szabályzat

  1. Fő fogalmak
    • Mystic Moment bt: Mystic Moment Bt. , székhely: 2230 Gyömrő Szent István út 62.,cégjegyzékszám: 13 06 052520 adószám:21981427-1-13,emal: info@mysticmoment.hu, telefon: 0670 944 33 83
    • Honlap: mysticmoment.hu
    • Felhasználók: A honlap olvasói, látogatói és felhasználói, minden természetes vagy jogi személy vagy jogalany, aki a honlapot legalább egy alkalommal meglátogatja és megtekinti a honlapon regisztrál, hírlevélre feliratkozik vagy bármilyen a Mystic Moment Bt. által a honlapon, vagy másutt meghirdetett nyereményjátékon részt vesz (együttesen: felhasználás).
    • Ügyfelek: A Mystic Moment Bt-vel esküvői ruha, szalagavató ruha, keringőruha, alkalmi és báli ruha kellékekről szóló bérleti szerződés, táncruha bérleti szerződés, csoportos táncruha bérleti szerződés, használt vagy új termék adásvételi szerződés vagy más hasonló szerződés (a továbbiakban: szerződések alapján szerződéses jogviszonyban levő ügyfelek vásárlók viszonteladók üzleti partnerek.
    • ASZ: A jelen adatvédelmi szabályzat
    • Személyes adat: A természetes személy FELHASZNÁLÓVAL vagy ÜGYFÉLLEL kapcsolatba hozható adat. Emiatt különösen az érintett személyi igazolványban szereplő teljes vezeték és keresztneve, személyazonosításra alkalmas azonosító adata, anyja neve, születési helye és ideje, állandó lakcíme, e-mail címe, telefonszáma, egyéb, elektronikus kapcsolattartásra alkalmas adata, valamint az ezen adatokból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés.
    • Egyéb adat: a jogi személy és egyéb, nem természetes személy jogalany felhasználóval vagy az ügyféllel kapcsolatba hozható adat, emiatt különösen cégnév vagy egyén elnevezés, cégjegyszékszám, adószám vagy más azonosításra alkalmas adat, székhely címe, a képviselő vagy a kapcsolattartó személy adatai, email címe, telefonszáma, egyéb elektronikus kapcsolattartásra alkalmas adata, valamint az ezen adatokból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés
    • Adat: a személyes adat és az egyéb adat összessége
    • Adatkezelés: adatkezelésnek minősül az adatokon vagy adatokkal végzett bármilyen művelet vagy műveletek összessége, főleg az adatok gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása
    • Hozzájárulás: a felhasználó akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, ami a megfelelő tájékoztatáson alapul és amivel félreérthetetlen beleegyezését adja az adatok teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő kezeléséhez. Megfelelő tájékoztatásának minősül a jelen ASZ honlapon történő közzététele és az asz módosításának a jelen asz 2.4 pontjában foglaltak szerinti közlése

 

  1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK, AZ ASZ HATÁLYA
    • A jelen ASZ a felhasználó és az ügyfelek adatainak felhasználásra kezelésére, , tárolására(=ADATKEZELÉS) vonatkozó szabályokat tartalmazza
    • A honlap üzemeltetője a Mystic Moment Bt . A Mystic Moment Bt Magyarországon törvényesen bejegyzett gazdasági társaság, amely főként esküvői ruhák, alkalmi és báli ruhák szalagavatós ruhák, keringős ruhák, eladásra kínált ruhák ,táncruhák és kiegészítők kereskedelmével és bérbeadásával foglalkozik. A Mystic Moment Bt az alábbi címen működtet ruhaszalont.
    • Az adatok védelméhez fűződő alkotmányos alapjog tiszteletben tartása érdekében a jelen ASZ célja az adatkezelésre vonatkozó adatkezelési elvek és szabályok meghatározása. A jelen ASZ a hatálybalépés napján lép hatályba( azaz 2016.március) Az ASZ rendelkezései a hatálybalépés napjától valamennyi felhasználóra és ügyfélre vonatkoznak
    • A Mystic Moment Bt fenntartja a jogot magának ASZ módosítására. A Mystic Moment Bt biztosítja, hogy a hatályos ASZ a honlapon folyamatosan elérhető legyen. Az ASZ-nak mindig tartalmaznai kell a hatálybalépésének napját.Valamennyi felhasználó és ügyfél elfogadja, hogy az adatkezelésre az adatkezelés napján hatályos ASZ rendelkezései az irányadóik. Amennyiben az ASZ modósul ,akkor  a Mystic Moment Bt köteles jól látható módon jelezni ezen módosítások hatálybalépésének napját
    • A felhasználó a felhasználással, az ügyfél valamely szerződés aláírásával elfogadja, hogy az ASZ szabályait elolvasta, megértette és elfogadta.

2. JOGSZABÁLYI HIVATKOZÁS

  • A jelen ASZ a hatályos magyar jogszabályokoknak megfelelően készült, különös tekintettel az információs önrendelkezési jogról és az információszabadsárról szóló 2011.évi CXII. törvényre (a továbbiakban: adatvédelmi törvény) a kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995.évi CXIX. Törvényre, az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során,Stabourgban, 1981.janurár 28. Napján kelt egyezmény kihirdetéséről szóló 1998.évi VI. Törvényre, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001.évi CVIII. Törvényre, valamint a polgári törvénykönyvről szóló 2013.évi V. Törvényre (a továbbiakban a Ptk, a továbbiakban együttesen jogszabályok). A jelen ASZ-ben nem szabályozott kérdésekre a jogszabályok és az egyéb, a felhasználás vagy a szerződés megkötésének napján hatályos magyar jogszabályok rendelkezései az irányadóak
  1. AZ ADATKEZELÉS ELVEI
    • Az adatkezelés biztonsága: A Mystic Moment Bt az adatokat bizalmasan kezeli.Továbbá tiszteletben tartja a felhasználók és az ügyfelek információs önrendelkezési jogát. A Mystic Moment Bt megcsinálja azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és a jelen ASZ-ben kialakítja azokat eljárási szabályokat, amelyek a jogszabályokban foglalt szabályok érvényre juttatásához szükségeket. Az adatkezelésre kizárólag a Mystic Moment Bt vagy (al)vállalkozó jogosultak. Utóbbi két esetben mind a megbízási, mind a (z al) vállalkozási szerződésben a Mystic Moment Bt-vel szerződő felet köteleztetni kell a jelen ASZ-ben foglalt rendelkezések betartására, ezen rendelkezések megszegése esetén pedig a jogi következményekre. A Mystic Moment Bt az adatkezelés során adatfeldolgozót nem vesz igénybe.
    • Az adatkezelés jogalapja: az adatkezelésre csak a felhasználó vagy ügyfél önkéntes hozzájárulása vagy a jogszabály(ok) által elrendelt kötelező adatszolgáltatás esetében kerül sor. A Mystic Moment Bt az által kezelt adatokat. A hatóságok vagy más állami szervek részére elrendelt kötelező adatszolgáltatás esetét kivéve- harmadik személynek csak a felhasználó vagy ügyfél előzetes engedélyével adja ki. Az egyes hatósági adatkérések teljesítése előtt a Mystic Moment Bt minden egy adatkérés esetén megvizsgálja, hogy valóban fennál e az adattovábbítás jogalapja, kötelezettsége, továbbá azt is, hogy az adatkérés valamennyi kért adat vonatkozásában jogilag megalapozott e.
    • Az adat kezelés célhoz kötöttsége:az adatot kezelni csak meghatározott célból, kötelezettség teljesítése ,jog gyakorlása és érdekében lehet. Az adatkezelésnek valamennyi adatkezelési esemény során meg kell felelnie e célnak. Csak olyan adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósuláshoz elengedtethetetlen, a cél elérésére alkalmas.Csak a cél megvalósuláshoz szükséges mértékben és ideig
    • Az adatkezelés célja: az adatkezelés célja, hogy a Mystic Moment Bt, a felhasználók és az ügyfelek irányában fennálló, valamely szerződésen vagy jogszabályon alapuló jogait és kötelességeit gyakorolja, a felhasználókat és az ügyfeleket azonosítsa, egymástól megkülönböztesse, a felhasználók, valamint az ügyfelek adatait statisztikai célokra és hirdetési tevékenysége során felhasználja, a felhasználók, valamint az ügyfelek részére reklámüzeneteket küldjön, továbbá ellenőrizze a Mystic Moment Bt által a felhasználóknak és az ügyfeleknek nyújtott szolgálgatások színvonalát
    • Az adatok tárolása: a Mystic Moment Bt megtesz minden olyan technikai és szervezési intézkedéseket, amik az adatok biztonságos tároláshoz, illetéktelen személyek által történő felhasználás megakadályozáshoz, így különösen hozzáférés megakadályozásához, jogosulatlan továbbításhoz, nyilvánosságra hozatalhoz, megváltoztatáshoz vagy törléshez szükségeket
    • A felhasználó, illetve az ügyfél tájékoztatása: a felhasználó, illetve az ügyfél kérelmére a Mystic Moment Bt kizárólag emailben ad tájékoztatást a felhasználónak, illetve az ügyfélnek a saját adata kezelésének céljáról, jogalapjáról, időtartamáról; és az adatkezeléssel összefüggő tevekénységéről, továbbá- az érintett adat továbbítása esetén- az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről. A felhasználó, illetve az ügyfél tudomásul veszi, hogy a Mystic Moment Bt harmadik fél felhasználónak, ügyfelének vagy sem felhasználónak, sem ügyfélnek nem minősülő harmadik személynek- az állami hatóságnak történő adatközlés esetét kivéve- más felhasználó vagy ügyfél adatát nem köteles és nem is jogosult kiadni
    • Szabad adatkezelés: valamennyi felhasználó és ügyfél tudomásul veszi, hogy a Mystic Moment Bt jogosult a felhasználó, illetve az ügyfél úgynevezett szabadon fellelhető adatait, azaz a nyilvános állami vagy más adatbázisokban fellelhető adatai szabadon, a felhasználó engedély nélkül kezelni
  2. ADATKEZELÉS
    • A Mystic Moment Bt a felhasználók számítógépén kis adatcsomag (un. Cookiet-t) helyez el. A cookie célja az adott oldal minél magasabb minőségű működésének biztosítása, a felhasználó élményének a fokozása és a személyére szabása, valamint az oldal használatával összefüggő információk gyűjtése. Néhány cookie csak ideiglenes és eltűnnek, ha bezárja a felhasználó az általa használt böngészőt, de vannak tartós változatok is, amelyek egy ideig a számítógép által eltárolására kerülnek. A cookiet a felhasználó ki tudja törölni a saját számítógépéről, illetve beállíthatja böngészőjét, hogy a cookiek alkalmazását letiltsa. Ha néhány vagy az összes süti tiltása/eltávolítása mellett dönt- amit a böngészője beállításai között akármikor megtehet- az megváltoztathatja a weboldal működését, ami a számítógépe többi felhasználójára is hatni fog. A cookiek alkalmazásának tiltásával a felhasználó tudomásul veszi, hogy cookie nélkül az adott oldal, valamint az oldal egyes funkcióinak működése nem teljes értékű           a Mystic Moment Bt az oldal teljesítményének méréséhez használ olyan eszközt, aminek segítségével a weboldalát egyfolytában fejleszti és javítja látogatóik számára. Ezeknek a sütiknek a segédletével a weboldala működésest analizálja és a honlap használata során az általános munkamentet tárolja (főként a nem kizárólagosan időpontfoglaláshoz, árajánlat kéréshez, azaz minden olyan folyamathoz szükséges, melyek több lépcsősök, valamint a közösségi média pluginokhoz való csatlakozást segíti elő). A rendszerek működtetése során technikailag rögzítésre kerülő adatok: a felhasználó bejelentkező számítógépének azon adatai, melyek a szolgáltatás igénybe vétele során generálódnak és amelyeket az adatkezelő rendszere a technikai folyamatok automatikus eredményeként rögzít. Az automatikusan rögzítésre kerülő adatokat a rendszer a felhasználó külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül a belepéskor., illetve kilépéskor automatikusan naplózza. Az adatokhoz kizárólag az adatkezelő fér hozzá
    • A felhasználok tudomásul veszik, hogy a honlap némely tartalmi funkció nyereményjátékok,Stb. csak regisztrál felhasználók részére érhetők el. A felhasználónak a regisztráció során kötelezően meg kell adni a következő adatai: a felhasználás helye (ország, a felhasználó email címe, vezetékneve és keresztneve (a továbbiakban: kötelező adatok. A felhasználó a adatkezeléshez való hozzájárulását a honlapon való regisztrációval automatikusan megadja. A regisztráció csak a kötelező adatok megadásával lehetséges. Ezért a felhasználó tudomásul veszi, hogy ha nem adja meg mindegyik kötelező adatát, á regisztrációja sikertelen. Á felhasználó a regisztráció során önkéntesen megadhatja a következő adatokat: állandó lakcím, nyelv, telefonszám, anyja neve, munkahely, beosztás, végzettség, szakterület, érdeklődési kör, cégnév vagy egyéb megnevezés, cégjegyzékszám, adószám vagy más, azonosításra alkalmas adata (a továbbiakban: extra adatok). Az extra adatok megadása a hírlevelek elküldését, statisztikai kimutatások elkészítését, valamint célzottan marketinganyagok kiépítését segíti, egyebeken az extra adatokra is az adatok kezelésére vonatkozó rendelkezéseket kell cmegfelelően alkalmazni. A felhasználó az extra adatok közül tetszőleges számú adatot adhat meg
    • Valamely szerződés megkötése során kötelező adatok az alábbiak: az ügyfél teljes, személyi igazolványában szereplő vezeték és keresztneve, szegélyi igazolvány vagy útlevélszáma, állandó lakcíme email címe és telefonszám a regisztrációhoz kötött felhasználás esetén a felhasználó az adatait bármikor módosíthatja vagy törölheti a bejelentkezés menüpont saját profilom szekciójában az adatok kezelésének időtartama ebben az esetben a regisztráció törlésééig tart, azonban a felhasználó tudomásul veszi, hogy adatai A Mystic Moment Bt kizárólag saját statisztikai és marketing céljaira a továbbiakban is felhasználhatja
    • A felhasználónak lehetősége van hírlevelekre történő feliratkozásra. A felhasználó az adatkezeléshez való hozzájárulását a hitlevélre történő feliratkozással adja meg. A feliratkozás során a felhasználónak kötelezően meg kell adni a kötelező adatokat, ezen kívül megadhatja az extra adatokat vagy azok közül tetszőleg extra adatot
    • A felhasználó a hírlevelekre történő feliratkozás során megadott adatait bármikor módosíthatja, illetve véglegesen leiratkozhat a leiratkozás a hitlevélről gombra kattintva. Az adatok kezelésének időtartama a leiratkozásig tart, azonban a felhasználó tudomásul veszi, hogy adatait a Mystic Moment Bt kizárólag saját statisztikai és marketingcéljaira felhasználhatja
  3. Vegyes rendelkezések
    • A jelen asz értelmezésére a magyar jog az irányadó
    • A jelen asz bármely rendelkezésének érvénytelensége az asz többi részének érvényességét nem érinti
    • Bármilyen, a felhasználó vagy az ügyfél és a Mystic Moment Bt között a adatkezeléssel vagy a jelen asz-ben foglaltakkal kapcsolatban felmerülő jogvita esetén a budai központi kerületi bíróság, illetve a székesfehérvári törvényszék rendelkezik kizárólagos illetékességgel

 

Hatályba lépés napja: 2017 március