Vőfély vagy ceremóniamester ?

Vőfély vagy ceremóniamester ?

Sziasztok !

Sokakban felmerült már gondolom a kérdés, hogy mi a különbség a vőfély és a ceremónia mester között. Egy esküvő lebonyolítása nem kis feladat. A jegyespárt így a profi segítség mellett számos közeli barát és rokon veszi körbe, akik mind ellátnak egy vagy több feladatot, hogy a nagy napon minden tökéletes legyen

A vőfély a hagyományos magyar lakodalom nélkülözhetetlen alappillére. Mindig hagyomány tisztelő népies ruhában jelenik meg, a szokásoknak megfelelően lánykikéréssel kezd,majd elbúcsúztatja a szülőket. A templomi és polgári szertartások után általában vicces rigmusokkal, játékokkal szórakoztatja a násznépet és kíséri végig az esküvő minden lényeges pontját. Nekem a legjobban a vicces versikék tetszenek amiket az ételekről kreálnak 🙂  

A ceremóniamester modern formálódott, igazodik a városi környezethez és elvárásokhoz. Öltözéke elegáns, vagy az alkalomhoz illeszkedő. Nem beszél rímekben, nem költ verseket, és főleg nem kéri ki a menyasszonyt a lányos háztól. A ceremóniamester feladata, hogy megfelelően kommunikálja, levezényelje a soron következő programokat, irányítsa a násznépet és lereagálja az esetlegesen nem várt eseményeket.

ceremonia-mester

 

 

 

 

 

 

 

Lényegében a vőfélynek és a ceremóniamesternek is ugyanaz a feladatköre: biztosítani a vendégek felhőtlen szórakozását. Gondoskodniuk kell arról, hogy minden gördülékenyen menjen, együtt kell működniük a felszolgálókkal, a zenekarral, fotóssal, videóssal. Célja mindkettőnek, hogy a lakodalom fergeteges legyen!

Különbség szerintem a stíluselemekben van. Igazából minden párnak magának kell eldöntenie, hogy hozzájuk melyik áll közelebb.

Ez az én meglátásom, viszont, hogy ne csak szubjektív alapon tudjatok dönteni, így felkértünk egy-egy szakmájában elismert Vőfélyt illetve Ceremónia mestert is , hogy mutassák be magukat. Ezáltal már tényleg teljes képet kaphattok .

Hamarosan felkerülnek az említett cikkek az oldalunka, addig is legyen szép napotok 🙂