Az helyszín és a menyasszonyi ruha összhangja

Az esküvői helyszín és a menyasszonyi ruha összhangja:

Miután kitűztétek a nagy nap dátumát számos tennivalótok lesz majd. Érdemes elsők között kiválasztani a helyszínt és a menyasszonyi ruhát. Fontos, hogy amint elkezditek tervezni az esküvőt elsők között gondoljátok át, hogy milyen jellegű helyszínen szeretnétek majd örök hűséget fogadni egymásnak. A helyszín jellegétől függhet az, hogy milyen jellegű menyasszonyi ruha legyen a választásod a Nagy Napra. Természetesen, ha már ki lett választva a menyasszonyi ruha, annak stílusa is meghatározhatja, hogy milyen jellegű esküvői helyszínt válasszatok magatoknak.

A helyszín általában meghatározhatja az egész esküvő karakterét, stílusát. Ennek köszönhetően akár úgy is tekinthettek rá, mint egyfajta díszlet. Díszlet a az esküvő napján, ahol Ti vagytok főszerepben.

Ezért elengedhetetlen az, hogy a helyszín és a menyasszonyi ruha összhangban legyen.

 

 

Esküvő modern szállodában:

Igazi nőiesség, magával ragadó elegancia,  jellemezze a menyasszonyi ruha külsejét. Itt inkább a test vonalát követő sziluettekre érdemes gondolni, kevesebb díszítéssel. Választhatsz akár csipkeruhát vagy selyemszatén ruhát kristállyal vagy gyönggyel díszítve. A megjelenést tovább fokozhatják a kiegészítők, mint például a modern designer ékszerek, és/vagy egy modern fejdísz. Díszítés szempontjából nyugodtan lehetnek hófehér terítők akár arany díszcsíkkal. Vagy gyöngyök szórva a vázába tett fehér rózsák mellett. Színekben ilyen esetben jobban kihangsúlyozzák az eleganciát a pasztell színek,mind ruhában és díszítésben is. Figyeljetek arra, hogy az esküvő témája ne üsse a már meglévő stílust a szállodában. Inkább kövessétek azt a vonalat amelyet a szálloda is megcélzott, hiszen csak így lehet teljesen összhangban lenni.


Esküvő kastélyban:

Ha egy kastélyban szeretnétek kimondani a boldogító igent, akkor a nagy napon egy igazi királylányos ruhát is viselhetsz. Nyugodtan választhatsz, hatalmas, tüllös, selyem vagy csipkeruhát, fűzős felsőrésszel. Olyan ékszereket viselhetsz amelyek kifejezik azt, hogy nem csak menyasszony vagy de ennek a napnak az úrnője is. Viselj bátran gyöngysort, fejdíszt, hosszú fátylat vagy akár hatalmas uszályt a ruhádhoz. Egy kastélyban semmi sem sok. A hajad inkább legyen egy kicsit komolyabb. Mondjuk kontyba tűzve apró gyöngyökkel vagy köves hajdísszel. Mivel manapság mindenki szeret olyan helyszínt választani, ahol a fotózást is meg lehet csinálni, így egy kastély valóban tökéletes helyszínnek számíthat. Használjátok ki bátran az épület adta lehetőségeket. Készítsetek képeket a lépcsőfordulókban, a kandalló mellett, vagy akár a parkban. Miközben készülődtök, érdemes a fotóst is bevonni,mert csodálatos képek készülhetnek miközben még a menyasszony haját igazítják, a vőlegény nyakkendőjét kötik.De miközben a koszorúslányok segítenek a lépcsőzésben tökéletes emlékeket lehet megörökíteni.

menyasszonyi ruha

 

Esküvő hajón vagy vízparton :

Mit szólnátok hozzá, ha a boldogító igent a vízparton vagy egy hajón mondanátok ki? Igazán jó ötlet lehet azoknak, akik kisebb esküvőt szeretnének,de mégis magas szintre emelnék az eseményt. Aki szereti az eleganciát, luxust és fényűzést akár egy luxushajón is tarthatja lagziját. Ehhez pont ugyanolyan pompázatos kiegészítőket és ruhát ajánlunk a kedves menyasszonyoknak. Tökéletes lehet egy sellőfazonú vagy akár egy görög stílusú ruha is.

 

menyasszonyi

A tengerpartra kicsit szolidabb díszítés illik,de ez is épp oly elegáns mint akár egy hajó. A bevállalósabb menyasszonyok akár egy mini ruhában is kimondhatják az igent.

menyasszonyi

Díszítéshez mindkét esetben fontos a harmónia és a színek tökéletes összhangja. Fő az, hogy te érezd jól magad és gondold azt a díszítő elemekre,hogy túl sok, hiszen akár a hajó vagy akár a tengerpart is inkább a finomságot jellemzi.

 

Esküvő a természetben:

Inkább a természet híve vagy? Az sem gond! Egy erdei tisztás vagy akár a mező is tökéletesen romantikus választás! De! Tudnod kell, az ilyen helyszíneken jobban jársz ha a ruhád nem egy hatalmas,hosszú uszályos, hercegnős ruha, ugyanis pár percen belül minden létező elemet összeszedegetsz vele a földről. Arról nem is beszélve, hogy egy faág,levél vagy egy fűszál nem csak az összképet ronthatja,de a ruhádat is tönkreteheti. Ilyenkor könnyedebb a test vonalát követő hosszú ruha vagy egy rövidebb fazonú lehet a tökéletes választás. Stílust tekintve ilyenkor tökéletesen meg lehet szervezni egy vintage vagy akár egy misztikus hangulatú esküvőt.

Mi az a misztikus esküvő???

Külföldön egyre inkább divatossá válik az, hogy akár tündérekről vagy unikornisokról szóljon egy esküvő,ahol a díszítés és a jelleg is csak erről szól. Ilyenkor mindenkinek a fantáziájára van bízva, hogy mennyire bevállalós de akár még jól is sülhet el a dolog. Térjünk vissza. A díszítés a természetben nem is olyan egyszerű, hiszen a táj maga a díszítés. De nyugodtan használhatsz virágokat,vadvirágokat vagy natúr fa kiegészítőket. Felhasználhatod ilyenkor dekorációnak a gyertyákat is és a csipkét is. A hajad lehet laza, modern stílusú lóg loknikkal. Lehet bele tenni virágokat vagy akár fejdíszként használhatsz egy virágkoszorút esetleg kalapot is. A sminket sem kell kihívóra csinálni inkább a kevesebb több. Ilyenkor a lábak is fellélegezhetnek, hiszen az egyenletlen talaj miatt egyszerűbb viselet egy lapos sarkú cipő,akár balerina vagy saru is lehet a megfelelő választás.

menyasszonyi

menyasszonyi

 

  • A képek illusztrációk .

Legyen szép napotok !