Hogyan válassz menyasszonyi ruhát

A menyasszonyi ruha kiválasztása

Hogyan válassz menyasszonyi ruhát?

Most néhány lépésben segítünk a menyasszonyi ruha kiválasztásában:

A menyasszonyi ruhák fazonja, mérete, díszítése és kidolgozottsága márkától, tervezőtől függően változó (viszont mindegyikben közös: az, hogy a vásárló különlegesnek érezze magát bennük). Megtalálni az igazit ettől függetlenül nem könnyű, pláne, ha akiket a ruhapróbára visz kísérőként a menyasszony teljesen más ízléssel/elképzeléssel rendelkeznek. Ezért bárki bele eshet abba a hibába, hogy más véleménye alapján választ ruhát.  Hogy kis segítséget nyújtsunk a leendő aráknak össze szedtünk pár fontos dolgot, ami megkönnyítheti a ruha választást.

 

 1. Készítsen időbeosztást!

 

Esküvőszervezéskor sok a teendő és ilyenkor hajlamosak kicsúszni az időből az emberek, éppen ezért tanácsos összeállítani a nagy nap időpontjától visszafele számítva egy jól átgondolt időbeosztást.

például: A helyszín és zenekar vagy DJ kiválasztás legyen legalább egy évvel előtte meg és akkor nem lehet gond, a ruhára minimum fél évvel előre célszerű foglalást tenni, vannak akik már az esküvő napja előtt egy évvel lefoglalják a menyasszonyi ruhát. Az biztos, hogy ésszerű időbeosztással mindenre marad ideje. Természetesen akár segítünk a főbb pontok meghatározásában.

 

 1. Határozza meg a büdzsét!

 

Jó előre tudni, hogy pontosan mennyi pénzzel számolhat, igazából fontos szempont, amit jó előre érdemes meghatározni az a költségvetése az esküvőnek. Ha már tudja mennyi a keret, akkor kalkulálhat, hogy kicsi vagy nagy esküvőt szeretne. Helyszínek közül lehet tengerparti, városi, vagy vidéki esküvő. De láttunk már cseppkőbarlangban tartottat is.  A prioritásokat határozza meg már a legelején: szervezés közben ugyanis hajlamosak vagyunk inkább az érzelmeinkre hallgatni, annak pedig valószínűleg senki sem örülne, ha végül olyan költségekbe veri magát, amit később nem győz majd visszafizetni.

 

 1. Járjon utána jól mindennek!

 

Például, hogy milyen stílusú menyasszonyi ruha fazonok vannak, milyen anyagok, formájú, és díszítésűek közül választhat. A menyasszonyi ruhák anyaga sokféle lehet. A menyasszonyi ruha anyagának kiválasztásakor figyeljünk, hogy a nagy melegben lehetőleg természetes anyagokat viseljünk, mert jobb a légáteresztésük és kellemesebb viselet.

Sokkal könnyebb úgy nekikezdeni mindennek, hogy van valamilyen elképzelése arról, hogy mi az a stílus amit szeretne és az jól is álljon Önnek. De ne ijedjen meg ha túl sok az információ az interneten, mi mindenben a segítségére leszünk a ruha választás fortélyaiba is bevezetjük illetve hasznos tanácsokkal látjuk el.

 

 

 1. Az alkatához illő ruha választás (menyasszonyi ruha fazonok)

 

Vannak olyan alapvető alakformák, mint a homokóra, a körte, az alma, a magas vékony, illetve az alacsony és a teltkarcsú.

A szerencsés homokóra-típushoz jól illik például a sellő fazon és hangsúlyos A-vonalú szoknya, A magas és vékony hölgyeknek kerülniük kell a hosszanti szabásvonalakat, és a nyakba kötős fazonokat, mert ezek tovább nyújtják az alakjukat. Előnyösebb számukra a keresztben szabott, vállpánt nélküli menyasszonyi ruha.

Az alacsony és teltkarcsú hölgyeknek a hosszanti szabásvonalak, a vállpántos, vagy nyakba kötős menyasszonyi ruhák az előnyösek, és a keresztbe szabást kell kerülni, mert ezek “összenyomhatják”. A mell alól bővülő ruhák kiváló választás lehet.

A körte alakú, keskeny felsőtestű, erős csípőjű hölgyeknek a vállra ejtett fazon, és a mellnél ráncolt forma a legelőnyösebb, így szélesítve a vállukat, és erősítve a mellet. A Csípőtől bővülő szoknyafazon jótékonyan rejti az előnytelen részeket.

De ezen kívül is több alaktípust különböztetünk meg.

Gyömrő Mystic Moment menyasszonyi ruhaszalon ruhái

Gyömrő Mystic Moment menyasszonyi ruhaszalon: Menyasszonyi ruha fajták

 

 1. Találja ki, milyen anyagból legyen!

 

Átlátszó, vagy masszív? Matt, vagy fényes? Nem mindegy, milyen anyagot választ ruhának vagy fátyolként. Ahogy már említettük nálunk sokfajta anyagú, formájú, és díszítésű menyasszonyi ruhák közül választhat. Az esküvői ruhák anyaga sokféle lehet: selyem, szatén, düssesz, organza, muszlin, taft. Díszítésként használhatunk: csipkét, fél drága- és drágaköveket, swarovski kristályt, gyöngyöket, tüllt, szalagokat. Érdemes felpróbálni milyen forma, szín, anyag, díszítés áll jól Önnek. Ebben mi maximálisan segítségére leszünk! Tipp: Kisminkelve ne próbáljuk a ruhát, mert ha kisminkeltük magunk az könnyen foltot hagyhat a drága anyagokon, ruhákon.

 

 1. Színválasztás!

 

Nem csak a fehér szín létezik!  A hófehér a gyémánt, a selyem, a pezsgő, illetve az elefántcsont színek mind különböző árnyalatok, melyek teljesen másképp festenek egy napbarnított, vagy éppen világosabb bőrszínen. Nem mindig az a szín áll jól ami épp a trendi ,például lehet, hogy Halle Berry jól mutatott hófehérben, az Ön halványabb bőrszínéhez viszont jobban passzolna valami kevésbé rikító, mint például a pezsgő vagy elefántcsont szín. Ne kizárólag a legújabb divatirányzatok alapján döntsön: hozza összhangba önmaga stílusával!

 

 1. Milyen hosszú legyen az uszály?

 

Létezik uszály nélküli és uszályos ruha is. Utóbbi úgy van tervezve , hogy a ruha már magában rejti az uszályt, amely templomi ceremóniánál gyönyörűen mutat kiengedve, de táncnál felcsatolható, így észrevétlen marad és nem akadályoz a mozgásnál.  De külön uszály is felcsatolható bármelyik ruhára, ezáltal az uszály hossza növelhető.

Alapvetően háromféle uszálytípust létezik: a kápolna hosszúságú uszály (ez a rövid), a fél katedrális hosszúságú uszály (vagyis a közepes), illetve a katedrális hosszúságú (ami nagyon hosszú). Ha már gyerekkora óta tudja, hogy extra hosszú uszályt szeretne, azt mindenképp jelezze az esküvői ruha szalonunkban, hiszen akkor majd csak olyan fazonú ruhákat mutatunk majd, amivel összehangolható az elképzelés.

Gyömrői Mystic Moment Esküvői ruhaszalon menyasszonyi ruha hosszú uszályos

Mystic Moment Esküvői ruhaszalon menyasszonyi ruha hosszú uszályos

 1. És mi lesz a felső résszel?

 

Sokan szeretnek csillogni ezért gyakran választanak díszes felsőrészű ruhát. Ha eddig nem is számolt vele, érdemes a szalonban csak úgy kíváncsiságból is felpróbálnia párat – vesztenivalója nincs, legalább ezt a fazont is leteszteli. Továbbá közkedvelt az is, ha egy ruha tele van csipkével. A hangulata a csipkének mindig is egyfajta rejtélyes eleganciát sugallt. De valaki inkább a letisztult formákkal tud azonosulni.  Bármelyik is áll önhöz közelebb nálunk minden típusból és fajtából felpróbálhat.

Gyömrői Mystic Moment Esküvői ruhaszalon menyasszonyi ruha virág díszes felsővel

Mystic Moment Esküvői ruhaszalon menyasszonyi ruha virág díszes felsővel

 1. Mi kerüljön a ruha alá

 

Gondolom Ön sem akar a ceremónia előtti percekben rájönni, hogy az egyébként gyönyörű menyasszonyi ruhája oldalán kilóg a melltartója, ha viszont leveszi, akkor semmi nem ad tartást a mellének. Ahhoz, hogy a nagy napon ne érhesse meglepetés, már a ruhavásárláskor érdemes magával vinnie azt a fehérneműt, amelyet a nagy napon tervez viselni, hogy letesztelje, hogyan áll – az sem baj, ha rosszul, így legalább tudni fogja, milyet ne vegyen. A ruha alatt lévő fehérnemű legalább annyira fontos, mint a ruha maga, ezen nem érdemes spórolni. Még egy fontos a fehérneműn kívül: a cipő! Ha megvan a cipőnk vigyük el a próbára, hogy a megfelelő hosszra igazíthassák ruhánkat és ne az esküvőn derüljön ki , hogy túl hosszú vagy túl rövid a ruha. Illetve nagyon fontos, hogy a lábbeli ne legyen kényelmetlen, mert az egész napos esküvőre igencsak rányomhatja a bélyegét.

 

 1. Fejdísz vagy fátyol esetleg egyéb?

 

Fejdíszt vagy fátyolt a ruhastílusától függően, nem pedig önmagában érdemes választani: ha vintage-re típusú esküvői ruhája van, akkor tollakat is lehet fejdíszként használni, ha tradicionálist viselne, akkor tiarát, vagy valamilyen gyöngyös verziót ajánlunk, ha pedig modern hatást szeretne, akkor csak a fantázia szabhat határt. Fejdísz választásnál egyébként a ruha színét is érdemes figyelembe venni: világos fehérhez jól megy az ezüst, vagy valamilyen kristályos megoldás, míg az elefántcsonthoz a gyöngyök és a csipke passzolnak. Ettől függetlenül ügyeljen az anyagra is: ha szatén vagy alapvetően fényes anyagból készült ruháról van szó, akkor nyugodtan válasszon hozzá feltűnő kiegészítőt, a matt ruháknál viszont érdemes valamilyen visszafogott megoldáson gondolkodni.

Gyömrői Mystic Moment Esküvői ruhaszalon rövid menyasszonyi ruha

Mystic Moment Esküvői ruhaszalon rövid menyasszonyi ruha

 

 1. Tökéletes fátyol választás

 

Igazából négy szempontot kell figyelembe vennie: a ruha hossza és díszítése, a magasság illetve a fátyol helye. Alapvetően ötféle fátyoltípus létezik: az arcot eltakaró fátyol, mely vállig ér és általában csak az arcot takarja el – érdekesség, hogy nem csak hagyományos menyasszonyi ruhákhoz viselik –, az ujjakig érő fátyol, ami az ujjak végéig ér és általában hagyományos esküvőkön hordják, és a könyékig érő, ami értelemszerűen könyékig ér és általában uszály nélküli ruhához választják. Ezeken kívül van még a katedrális fátyol, ami legalább 15 centivel meghaladja a ruha hosszát, valamint a rendkívül hosszú típusú, ami 300 centi hosszúságnál kezdődik, de lehet hosszabb is.

A mai világban már sokszor a tervezők a ruhákhoz saját fátylat terveznek, amely stílusban teljesen jól idomulnak. Mi is általában ezt ajánljuk, de természetesen igény szerint megvalósítunk bármely elképzelést.

Gyömrői Mystic Moment Esküvői ruhaszalon Twilight-os menyasszonyi ruha hosszú fátyollal

Mystic Moment Esküvői ruhaszalon Twilight-os menyasszonyi ruha hosszú fátyollal

 

Olyan menyasszonyi ruhára vágysz, ami tökéletesen kifejezi az egyéniséged?

Akkor nálunk jó helyen jársz! Minőségi és egyedi ruhák csak a Mystic Moment Esküvői Szalonban Gyömrőn!

 

Addig is itt találsz néhány képet a menyasszonyi ruha kínálatunk egy kis részéről:

http://mysticmoment.hu/galeria/gallery/menyasszonyi-ruhak/menyasszonyi-ruhak

 

Facebook elérhetőségünk:

https://www.facebook.com/mysticmomenteskuvoiszalon/